Arkadaşlar Merhaba,
Bu gün yaptığımız YK toplantısında daha önce açıklamış olduğumuz turnuva sınıflandırmaları ile ilgili bazı arkadaşlarımızın dile getirmiş oldukları hassasiyetlerini değerlendirdik.
Bu konuyla ilgili tüm kriterlerin ilgili komisyon tarafından yada en kötü ihtimalle bu komisyon toplanıp çalışamaz ise yine geniş katılımlı bir çalıştay tarafından belirlenmesine kadar en son açıkladığımız sınıflandırmaları değiştirmemenin en doğru yol olacağına karar verdik.
Bu kararımızın bazı arkadaşlar tarafından adil bulunmayabileceğinin farkında olarak bunun doğurabileceği hayal kırıklığından dolayı özür diliyoruz. Söz konusu turnuvaların 1. sınıf olmayı hak etmiş olduklarına ve gerçekten iyi niyetli ve özverili çalışmalarla, kaliteli bir şekilde gerçekleştirildikleri görüşüne de katılmakla beraber, bu organizasyonlara emeği geçen arkadaşlardan,daha önceden yeterli kriteleri olmayan bu konuda, kurumsallaşma ve sistemleşme adına bir adım atılırken bir yıl daha sabırlı olmalarını rica ediyoruz.
Eminiz ki bu yıl da aynı kalitede hatta daha güzel organizasyonları gerçekleştirecek ve seneye, geniş katılımla belirlenmiş ve geniş kabul görmüş kriterler çerçevesinde, şimdiden hak etmiş oldukları 1. sınıf turnuva ünvanını, biraz gecikmeyle de olsa kazanacaklardır.
İşlerin sadece YK'nın kafasına göre değil, geniş katılımla ve mümkün olduğu ölçüde herkesin fikri alınarak yürütülmesinin bedeli, söz konusu katılımın sağlanması sürecinde ve iletişimsel sorunların aşılmasında geçen süre oluyor. Ama derneğimizin katılımcı ve demokratik işlemesine yardımcı olacaksa bu sürenin kaybedilmesinin ufak bir feda olacağına inanıyoruz.
Küçük bir not da önerilen anket yöntemi ile ilgili olarak düşmek istiyoruz. Bu yöntemin iyi bir yöntem olduğunu düşünüyoruz ve söz konusu komisyona anket konusunu mutlaka dikkate almalarını da tavsiye ediyoruz. Ancak geçen sene düzenlenmiş olan turnuvalarla ilgili olarak, geçmişe yönelik olarak anket yapmanın çok sağlıklı sonuç vermeyebileceğini düşünüyoruz. Örnek vermek gerekirse 7-8 ay önceki bir turnuvada, turların zamanında başlayıp başlamadığını, turnuva yerinin yeteri kadar aydınlık olup olmadığını tüm katılımcaların aynı netlikle hatırlayamayabilecekleri bizi böyle düşünmeye itti.
Sonuç olarak yüzde yüz adil olmasa da, bir şeyleri aceleyle ve ileride daha çok soruna yol açabilecek şekilde, genel katılımı sağlamadan ve mümkün olduğu kadar çok kişinin fikrini almadan değiştirmek yerine, bu şartlar sağlanana kadar herşeyi olduğu gibi tutmaya karar verdik. Kendisine haksızlık yapıldığını düşünen herkesden tekrar özür diliyoruz.
Bu tartışmaya katılarak fikirlerini belirten herkese de teşekkürler. Umarız bu tartılmaya katılmaktaki istekliliğiniz bu konudaki komisyonun toplantılarına katılıp katkıda bulunarak devam eder.
Sevgiler
YK adına
Kerem Karaerkek