Arkadaşlar hepinize merhabalar,
2014 yılında Avrupa Go Kongresi'nin ülkemizde yapılması için adaylık başvurusu yapılması konusunda bir proje hazırlamak istiyorum. Henüz adaylık başvurusu YK tarafından onaylanmış değil. Ama önce iyi bir proje hazırlanırsa onaylanabileceğine ve Avrupa Go Federasyonu tarafından da kabul görebileceğine inanıyorum. Başvuruyu yapmak için son tarih 2010 yılının temmuz ayı sonundaki avrupa go kongresi.
Daha mnce Tüekiye'de böyle bir organizasyonun hiç yapılmamış olması bir avantaj. İlk kez yapacak ülkelere daha olumlu bakılıyor. Ama sonuçta tüm ülkelerin temsilcilerinin katıldığı bir oylama sonucunda seçim yapılıyor. Ve projenin gerçekten iyi, ucuz ve çekici olması yanısıra iyi bir kulis de yapılması gerekiyor. 2012'ye kadar olan yıllardaki kongrelerin nerelerde yapılacağı zaten belli. 2013 de bu yıl temmuz sonunda belli olacak. O zamana kadar bir proje hazırlamamız imkansız gibi görünüyor. Bu nedenle bir dahaki sene için şimdiden çalışmaya başlarsak şansımız olacağını düşünüyorum.
bu konuyla ilgili çalışmak isteyenlerin bu ayın sonuna kadar bana özelden mail atarak (keremkaraerkek@yahoo.com) adlarını proje grubuna yazdırmaları gerekmektedir. Proje grubu sadece bilgisayar başında fikir üretmek değil, bu konuyla ilgili bilfiil mesai harcamayı gerektirecektir. LÜtfen zamanı olmayan, sadece konuyla ilgili fikirerini belirtmek isteyen arkadaşlar proje grubuna yazılmak yerine tartışmalara forum üzerinden katılmayı tercih etsinler.
İlginiz için teşekkürler.
Kerem Karaerkek