Türkiye Go Oyuncuları Derneği

Kayıt ol ya da giriş yap - Şifremi Unuttum

Türkiye Go Oyuncuları Derneği » Genel

6. İzmir Go Turnuvası

(4 mesaj) (2 katılımcı)
  • 11 ay önce doukan tarafından başlatıldı.
  • En son gelen cevap doukan tarafından

Etiketler:

• aydınlanma
  • baduk
  • başarılı insan ilişkileri
  • Go uzmanı
  • goizm
  • Goizm İzmir Turnuva
  • Güney Kore
  • güzel arkadaşlıklar
  • hayat dersi
  • İzmir
  • Kategori
  • Kim Sung-Rae
  • Kore Baduk Derneği
  • Kralların Baduk Merkezi
  • pro
  • sonuçlar
  • turnuva
  • uzun bir yaşam
  1. doukan
    Doğukan Sarıkaya

Merhaba,

Tüm go oyuncularını dernek olduktan sonra yapacağımız ilk turnuva olan 6. İzmir Go Turnuvasına, "Herkesin birinci olma şansının olduğu kategorili turnuva"ya bekliyoruz.

Bu yıl kategori sayısını 5'e çıkardık ve de ilk turnuvasına katılacak olan oyunculardan katılım ücreti almama kararı verdik. Kayıt ve detaylar için:

http://www.goizm.org/6izmirgoturnuvasi.html

İzmir'de buluşalım!...

11 ay önce gönderildi #
  2. doukan
    Doğukan Sarıkaya

2-3 Temmuz’da yapılacak 6.İzmir Go Turnuvası Hakkında bilmediğiniz gerçekler:

1- Koreli Profesyonel oyuncu Kim Sung-Rae (8p) AjiGo sponsorluğunda turnuva boyunca bizlerle olacak! Kendisi Macaristan’daki Kore Baduk Merkezinin kurucusu olup, turnuva boyunca maç yorumu yapacak ve ücretsiz ders verecektir!!

(Kim Sung-Rae de kimmiş diyenler için geliyor: http://senseis.xmp.net/?KimSungRae ve http://www.badukcenter.com/).

2- İzmir Go Turnuvası, kategorili yapısıyla herkesin kendi kategorisinde birincilik heyecanını yaşamasına olanak verir. Bu yılın kategorileri* şöyle:

4 dan - 2 kyu 得心悟 toku shingo = Aydınlanma Kategorisi
    3 kyu - 7 kyu 得天寿 toku tenju = Uzun Bir Yaşam Kategorisi
    8 kyu - 12 kyu 得教訓 toku kyoukun = Hayat Dersi Kategorisi
    13 kyu - 17 kyu 得人和 toku jinwa = Başarılı İnsan İlişkileri Kategorisi
    18 kyu - 25 kyu 得交友 toku kouyuu = Güzel Arkadaşlıklar Kategorisi

(*Kategori aralıkları katılımcıların sayıları göz önünde bulundurularak değiştirilebilir)

Kategorisinde ilk 3’e girenlere ödüllerimizin yanında, turnuvaya katılan tüm oyunculara da sürpriz ödüllerimiz olacaktır.

3- Turnuva sırasında ALTERNATİF ve ÖDÜLLÜ bir turnuvamız olacaktır: 9x9x9 Turnuvası!

Kuralları çok basit olan turnuvamız, ısınan beyinleri soğutmak amaçlı olup, 9x9’luk küçük tahtalarda yapılacaktır. Katılmak isteyen herkes, iki gün boyunca en az 9 farklı kişiyle maç yapmalıdır. İstediğiniz kişiyle istediğiniz kadar maç yapabilirsiniz... Sıralama, yengi yüzdelerine göre yapılacaktır ve yine ilk 3’e girenlere ödüllerimiz olacaktır (Ancak sıralamaya girebilmek için en az 9 adet maç yapmış olmanız gerekiyor!)

4- Hayatında ilk kez bir Go turnuvasına katılanlar için turnuvamız, ÜCRETSİZDİR!

5- Yaşar Üniversitesi’nde yapılacak olan turnuvamız artık bir dernek olarak faaliyet
    gösteren İzmir Go Oyuncuları’nın dernek olarak yaptığı ilk turnuvadır.

6- Her iki günde de öğle yemeği ücretsiz olarak verilecektir.

7- Turnuva programı:

02 Temmuz 2011, Cumartesi
    08.00 - 09.00: Açılış ve kesin kayıt
    09.00 - 12.00: 1. Tur
    12.00 - 13.00: Kim Sung-Rae ile Ders
    13.00 - 14.00: Öğlen Yemeği
    14.00 - 17.00: 2. Tur
    17.00 – 20.00: 3. Tur

03 Temmuz 2011, Pazar
    09.00 - 12.00: 4. Tur
    12.00 - 13.00: Kim Sung-Rae ile Ders
    13.00 - 14.00: Öğlen Yemeği
    14.00 - 17.00: 5. Tur
    17.00 - 18:00: Ödül ve Kapanış Töreni

8- Eşleştirme ve sıralama kuralları:

* Eşleştirme sistemi: SwissCat (İsviçre Sistemi-Kategorili)
    * Oyun kuralları: Engelsiz (Handikapsız), Japon oyun kuralları
    * Süre: 60 dk + 10dk/25 hamle Kanada byo-yomisi
    * Komi: 6,5
    * Tahta boyutu: 19x19
    * Tur sayısı: 5 Tur
    * Kategori sayısı: 5
    * Kullanılacak program: Open Gotha 3.22
    * Eşitlik bozucu kriterler: 1. CAT 2. NBW 3.DC 4. SOSW 5. SOSOSW

Ama tüm bunların yanında, 2 Temmuz Cumartesi akşamı Alsancak/Kordon çimlerinde “aydınlanabilir”, “uzun bir yaşam”ın sırlarına vakıf olabilir, “başarılı insan ilişkileri” kurabilir, “hayatınızın dersini” alabilir... ya da sadece son derece “güzel arkadaşlıklar” kurabilirsiniz!

Tüm Go severleri turnuvamıza bekliyoruz...

Turnuva sayfamız: http://www.goizm.org/6izmirgoturnuvasi.html

http://www.goizm.org/
    Goizm

10 ay önce gönderildi #
  3. Cokgezen
    Üye

Kim Sung-rae Hankuk Kiwon , Kore Baduk(Go) Derneğince 8dan seviyesinde Go uzmanıdır (8pro) . 11 Eylül 1963 tarihinde doğmuştur ve 1996 yılında 1 dan seviyesine yükseltilmiştir. 2010 yılında Kim Sung-rae 8 dan seviyesine yükseltilmiştir.
    İngilizce olarak basılan pek çok kitabın hem yazarlığını hem de yardımcı yazarlığını yapmıştır.
    Güney Kore, Gangwon’da, şimdi kapanmış olan King's Baduk Center (Kralların Baduk Merkezi) Uluslararası Baduk Okulu’nda, Kim Sung-rae, 2009 yılı sonrasında müdürlük yaptı.
    Daha sonra,2010 yılında, Macaristan’da Budapeşte’de Baduk center (Baduk merkezini) kurdu
    http://www.wbaduk.com/news/news_view.asp?news_no=433 haberine göre WBaduk server (sunucusunda) çalışmakta

Nasıl uzman go oyuncusu olabildiğimi bilemiyorum!
    Baduk oynamaya ne zaman başladığımı hatırlamıyorum. 7-8 yaşlarındaydım. Bir gün ağabeylerim tahta üzerinde oynanan bir oyun oynamaya başladılar. Onları sadece izledim ve kısa süre sonra kuralları öğrenmiştim. Baduk’u öğrenir öğrenmez onu çok sevdim. Tatil zamanı, günlerimi evimin yakınlarındaki Go merkezinde geçirirdim. Herhangi bir Go hocası bulunmamasına rağmen çok çalıştım ve hızlı bir şekilde ilerledim. Kısa bir süre içersinde ağabeylerimi yenebilir hale geldim. Kendimden büyüklerle oynayıp durdum.
    Ama büyük bir sorunla karşılaştım. Ortaokula gittiğim dönemde Babam “Go oynamayı bırak ve okuluna odaklan” dedi. O zamanlar yani1970’lerin Kore’sinde, Go’dan para kazanmak kolay değildi, tıpkı şimdilerde Avrupa’nın içinde bulunduğu durum gibi. Kore’de uzmanlaşmaya yönelik bir Go sistemi mevcut olmasına rağmen, uzman oyuncular bu işten karınlarını doyuramazlardı. Bir süre için Insei oldum (uzmanlığa giden ilk adım) ama başka çarem kalmamıştı ve Go öğrenimimi bitirmek zorunda kaldım. Üniversiteye gitmeden önce, 5 yıl Go oynamadım.
    1983 yılında, Kore Üniversite’sinin Go Şampiyona’sına katıldım ve birincilik ödülünün sahibi oldum. Ama henüz, Kore’deki amatör turnuvalarda, en iyi oyuncular arasında değildim. Ve Go oynayamadığım bir dönem daha geldi çattı. 2,5 yıl süre ile Kore’deki A.B.D. ordusundaydım. Şüphesiz ki go oynayamazdım. Mezun olduktan sonra, bir sigorta şirketinde 7 yıl çalıştım, bu dönemde hafta sonları baduk oynayabiliyordum ama içmeye Go’dan daha fazla vakit harcıyordum. Ama nedeni anlamadığım bir şekilde yavaş yavaş daha güçlü bir oyuncu oluyordum. 32 yaşıma geldiğimde evlendim.
    İlk çocuğum doğduktan sonra Go Oyunundan para kazanmaya karar verdim ve çalıştığım şirketten ayrıldım. Go’nun hayatımdaki en önemli şey olduğunun farkına vardım. Şimdi Kore’deki ilk Bayan Inseiler arasında yer alan kızım, 1996 yılının Ocak ayında doğdu. İşsizdim. Para kazanmak için Go öğretmeye başladım. Neyse ki, mart ayında ilk ve son kez olacak şekilde amatörler arasındaki turnuvada şampiyon oldum. 6 dan seviyesine yükseltildim. O yılın sonunda her ne kadar Go çalışmaya fırsat bulamasam da uzman go oyunculuğuna yükseltildim. “Bu bir mucize” dediler.
    Uzman go oyuncusu olmak için, Kore’de genç öğrenciler genelde 10 yıldan fazla bir süre eğitim almalılar. Bütün günü Go çalışarak geçirirler. O zaman nasıl 34 yaşımda uzman go oyuncusu oldum. Daha fazla zamanım mı vardı veya çok mu çalıştım? Dürüst olmak gerekirse, hayır. Tanrı bana çok özel bir yetenek bahşetti dersem kızanlar olabilir. Bildiğim tek bir şey var o da kendimi acemi gibi hissettiğim hamleleri unutmuyorum. Ölüm kalım sorularını fazla çalışmadım ama Tesujiyi bulabiliyorum. Bu benim özelliğim. Bugünlerde “gençlik yıllarımda uzman go öğretmenlerinden eğitim almış olsaydım şimdi hangi seviyede olurdum” diye düşünmeden edemiyorum.
    Kitapları
    • 21st Century New Openings
    • 21st Century New Openings, Volume 2
    • After Joseki
    • Inspiration of Pro
    • Nach dem Joseki
    • Speed Baduk for Beginners
    • Train like a pro

• 21. Yüzyılın Yeni Açılışları
    • 21. Yüzyılın Yeni Açılışları (2. cilt)
    • Joseki Sonrası
    • Bir Uzmanın (pro) ilhamı
    • Joseki üzerine
    • Yeni Başlayanlar için Hızlı Baduk
    • Bir Uzman gibi yetiş

Müşterek Yazarlık Yaptığı Kitap
    • Korean Style of Baduk
    • Kore tarzı Baduk

http://senseis.xmp.net/?KimSungRae adresinden çevrilmiştir.

10 ay önce gönderildi #
  4. doukan
    Doğukan Sarıkaya

Merhabalar,

2-3 Temmuz tarihinde duzenlenen 6. Izmir Go Turnuvasi sonuclanmistir. Turnuvaya Izmir, Eskisehir, Bursa, Ankara, Istanbul, Kocaeli, Manisa, Aydin, Adana, Antalya ve Hatay'dan 101 kisi katilmistir.

Turnuvamiza katilan ve destek veren herkese Izmir Go Oyunculari olarak cok tesekkur ediyoruz.

Her kategoride dereceye giren ve basari odulu alan oyuncular soyledir:

Aydinlanma kategorisi
    1. Ozgur Degirmenci (ESGO)
    2. Emre Bektore (ESGO)
    3. Emre Polat (Goizm)
    Basari Odulu: Tugkan Eren (Goizm)

Uzun Bir Yasam kategorisi
    1. Cagatay Tavsanoglu (Hügoku)
    2. Ender Tuccar (Kocaeli)
    3. Huseyin Halil Acar (İgoku)
    Basari Odulu: Semih Cokceken (Goizm)

Hayat Dersi kategorisi
    1. Ahmet Suheyl Kiris (İgo)
    2. M.Caglar Karakurt (Goizm)
    3. Gozde Taskin (İgo)
    Basari Odulu: Ozan Tanergec (İgoku)

Basarili Insan Ilıskileri kategorisi
    1. Arda Yagan (DAG)
    2. Merve Semercioglu (Goizm)
    3. Duygu Koca (Goizm)
    Basari Odulu: Sumeyye Topaloglu (JikadGo)

Guzel Arkadasliklar kategorisi
    1. Turan Babacan (JikadGo)
    2. Yagiz Demir (İzmir)
    3. Naz Epozdemir (Goizm)
    Basari Odulu: Meltem Sari (İgo)

Her kategorinin detayli sonuclarina web sitemizden ulasabilirsiniz: http://www.goizm.org/

Ayrica turnuva "genel siralamasi" en kisa zamanda hazirlanarak TGOD ve EGF'ye iletilip duyurulacaktir.

Esenlikler.

Goizm

10 ay önce gönderildi #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.

Türkiye Go Oyuncuları Derneği, bbPress altyapısı ile hazırlanmıştır.