Öncelikle son 1 aydır gerçekten uydurma, yalan ve tutarsız o kadar çok bilgi dolaşıyorki ortada mümkün olduğunca birşey yazmamaya dikkat etsemde çok net sorulan sorulara cevap vermek isterim tabiki kişisel saldırlara gelince sevgili Gökhan özelden belirttiğim ifadeyi aynen burdan da belirttiyim "misyon ve vizyon anlayışı arasında uçurum olan iki kişinin birysel tartışmaya girmesi bile yersiz bence."
1.Öncelikle taraf olmadığın bir konuda görüş belirtmene saygı duyuyorum ama yahoo mail grubunda bahsettiğin gibi konu ile ilgili detay bilgi sahibi olmadan kesin şeyler söylemeni ise anlamsız buluyorum. Ama yinede cevaplarım net ve açık olacak.Tarafımdan bağış yapmayı teklif etmek diye bir durum yok sadece "Derneğe de bir kaynak ayırmaya çalışıcam" var. Gönderilen protokolde -ki protokolün zaten hiçbir hukuki değeri yok-.zaten 2-3 yaptırım var bunlarında biri bedel aktarılması -ki kaynak ayrılamayacağını iletmeme rağmen- yani protokolün vazgeçilmezlerinden biri bu. Ben ilk yaptığım açıklamamda bir gariplik bulamıyorum. Evet bir bedel aktarılamadığı için protokol mümkün değildir bizim tarafımızdan. Net. Daha net olması için bir daha okuayabilirsin.
2. İstanbullu go oyuncularından böyle bir teklif geldi ve bu isteği belirten Ant Somers ve Zeynep Dündar şampiyona'da hakem olarak görev alacaklar. Özgür Çam'da farklı konularda destek olmakta. Ant aynı zamanda resmi web sitesinin editörü. Bunun dışında çalışmanın içinde olmak isteyen herhangi bir kişi yok. TGOD YK'dan da hiç kimse bu çalışma içinde olmak istediğini belirtmedi. Sadece protokolde bir gözetmen bulundurma şartı vardı. Destekten çok bir yaptırım üretmek istemişler akıllarınca. Turnuvanın gözetmene ihtiyacı yok. İlk telefon görüşmesinde tabiki destek oluruz lafı geçti ama en ufak bir sonuç görmedik. Duyuru tanıtım ve benzeri. Şükürki aynı anda 3 ulusal turnuva yapabilecek kadar ekipman var elimizde:) TGOD ya da go camiasından destek gelmedi diyemem bir çok kişiye haksızlık olur. Mesela Türkiye Go Ligi komisyonu da çalışmanın içinde olma talebinde bulunmadı ama sitede haber olarak ilan edip en azından kalben desteklerinin mesajını verdiler.
Zaten bu tip destekler pozitif mesaj vermek içindir.Türkiye'de 18 yaş altı go oyunundan bahsediyoruz. Gerek katılması muhtemel oyunculara gerekse koordinatörlerine tek tek ulaşıldı zaten projeyide onların destekleri ile gerçekleştiriyoruz. Eskişehir'den Kocaeli'nden Rize'den, Kayseri'den gelmeseler biz ne yapabilirizki. Mesela turnuva İzmir Ekin Koleji'ne resmi yazı ile duyuruldu ama eğitimlerini TGOD'un organize ettiği Ankara da okuldaki çocukların haberi varmı o bile belli değil. O kişilerin haber alma hakkını engellemek çokmu ilerici bir düşünce.
Yani destek oluruz demekle olmuyor işin ucundan tutmakla oluyor.
Bu projede yer almak isteyen resmi 2 kurum oldu. Şişli Terakki Lisesi ve Akıl Derneği. Şişli Terakki Lisesi şampiyonanın maddi destekçisi ve kurumsal ana destekçisi. Tüm resmi yazışmaları ve bütçeyi onlar sağladı. "Türkiye Akıl Oyunları Milli Takımı" seçmelerini yaparak Olimpiyatlara ve Dünya şampiyonasına bakanlık düzeyinde onaylı milli sporcu gönderen Akıl Derneği yönetim kurulu ise tüm katılımcılara hediye paketleri ve ilk 3'ü 3 resmi dergilerine yıllık abonelik yaparak destek vermekteler.
Ne Şişli Terakki Lisesi ne Akıl Derneği ile herhangi bir protokol yapılmamıştır. Şişli Terakki lisesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol vardır ve bu protokolde okul müdürü ile birlikte benim imzam da vardır. Yani kanunlar önünde her türlü sorumluluğu gerek ben gerek Eğitim kurumu Milli Eğitim Bakanlığı izni ile üstlenmiş durumdayız.
Nihai durum;
Arkadaşlar büyük resmi kabul etmezseniz detayları asla görmek istemeyeceksinizdir. Bu nedenle destek olmak olmamak bunlar teferruat daha öncede belirttiğim gibi TGOD YK köstek olmasa yeter. Yani durmuş bir saat bile günde iki kere doğruyu gösterir ama sen saatin başında bekler, zaman saatin durduğu yere gelince habire ileri alırsan o saat 2 kerede doğruyu göstermez, gösteremez. Telefonda Kerem'e de söylediğim gibi "Burda herşeyi tamamlanmış bütçesi temin edilmiş ücretsiz katılımın olduğu ve herkesin ödül aldığı 6 kentten katılımcının olduğu bir şampiyona var, para vermiyoruz protokolde imzalamıyoruz isterseniz destek olursunuz isterseniz olmazsınız. Hiç kimsenin kamusal değerlerden uzak egosal tercihlerine evet diyemem." Birşey sahiplendiğiniz kadar sizindir. Dolayısı ile "TGOD YK" yani bu dönemdeki TGOD, go yu ve gençleri ne kadar sahiplenmek istediğini de ortaya koymuş oldu.
TGOD'un herhangi birşeyden dışlandığını asla kabul etmiyorum. Tekrar belirtiyorum biz TGOD'un logosunu da kullanmak istiyoruz ve böylesine bir organizasyonda dahilolmadığı için üzgünüz. Ama derneğin resmi karar organı olan YK'nında kararına saygı duyuyor ve militarist bir duruş sergilemek istemiyoruz.
Umarım net ve yeterli olmuştur.