Sevgili arkadaşlar,
İzmir Go Turnuvası'nın sonuçları ile ilgili yeni bir açıklama yapmak niyetinde değildik. bu tür mesajları okumaktan çoğunuzun sıkıldığının farkındayız ve yeni bir polemiğin içerisine girerek enerjimizi ve dikkatimizi go ile ilgili konulardan uzaklara yöneltmeyi de hiç istemiyoruz.
Bu yüzden uzun uzadıya detaya girmeden sadece onurumuza ve haysiyetimize dil uzatılması karşısında sessiz kalmayı içimize sindiremediğimiz için olaya bir açıklama getirme gereği hissettik.
Söz konusu arkadaşımız iki yılı aşan bir süredir yönetim kurulu kararlarını kendi çıkarları doğrultusunda manipüle edebilmek amacıyla, kamuoyu baskısı yaratmaya çalışma, lobicilik, karalama ve iftira kampayanları, bunlar yeterli olmadığında telefonla doğrudan küfür, hakaret ve hatta tehditlerde bulunmak yoluyla elinden gelen çabayı göstermektedir. Yönetim Kurulumuz bu tür baskılar karşısında kimsenin çıkarlarına alet olmayacak ve kararlarını hiç bir zaman "en çok bağıranın en haklı göründüğü" orman kanunlarına göre almayacaktır. Bu tür çabalar içinde olanların bu boş çabalarının abesle iştigal olduğunu farketmelerini diliyoruz.
Kendi çıkarlarını ilerletmek doğrultusunda her yolu mübah gören, üyelerimize ve iletişim platformlarımıza olan saygımızdan kaynaklanan sessizliğimizi acz zannederek ve bundan cesaret bularak gerçekleri fütursuzca çarpıtarak aksettirmekte hiçbir sakınca görmeyen bu kişinin, onur, erdem, adalet gibi kavramları bize saldırmak için kullanması sadece kendisini komik duruma düşürmesine neden olmaktadır. Normalde biz de bu duruma sadece gülüp geçmeyi tercih etmek isterdik. Ancak bu kişinin ölçüsüz ve yakışıksız üslubu, ortamı sürekli germesi ve sürekli tatsızlık çıkartması durumu bizce artık camiamıza özellikle de forum ve mail grubu gibi iletişim platformlarımıza ciddi şekilde zarar vermektedir. Pek çok arkadaşımızdan artık forumları takip etmek istemediklerini, kavga gürültü dolu mailleri okurken rahatsız olduklarını, sıkıldıklarını duymaktayız. Haklılar da.
Bu nedenlerle yönetim kurulumuz bu kişiden gelen tüm mesajları bundan sonra yok farzedecek, kendisiyle hiçbir şekilde polemiğe girmeyecek gerekirse farklı bazı tedbirlere de başvuracaktır.
Ancak onur ve haysiyetimize dil uzatılıdığı bir ortamda bu kişinin asılsız suçlama ve karalamalarıyla ilgili kimsenin aklında hiçbir soru işareti kalmasına da içimiz razı değil. Bu yüzden yönetim kurulumuzun iyi niyetli ve yapıcı her türlü soru ve sorgulamaya açık olduğunu ancak bu konuları forum veya mail grubu gibi platformlar yerine, karşılıklı, telefonla ya da özel maillerimizden iyi niyetli ve yapıcı olduğuna inandığımız herkesle tartışabileceğimiz duyurmak istiyoruz.
Saygılarımızla.
TGOD Yönetim Kurulu.