TGL - 2009 Sezonu - Playoff duyurusu
(10 mesaj) (6 katılımcı)-
2 yıl önce gönderildi #
-
Türkiye Go Ligi 2009 Sezonu playoff tarihi 24 Ekim 2009 olarak belirlenmiştir.
Playoff, Bursa Go Oyuncuları tarafından Bursa'da düzenlenecektir. Şimdiden mekan belirlenmiş olup mekan, turnuva programı ve turnuva kuralları kısa süre içerisinde duyurulacaktır.
Playoff'a katılacak olan lig oyuncularının konaklamaları ücretsiz olarak ayarlanacak olup oyunculardan talep gelmesi durumunda oyunculara bütçe dahilinde bir miktar yol yardımı yapılacaktır. 18 yaş altı katılımcıların yol masrafı tamamiyle karşılanacaktır.
Playoff için asıl liste
1 Fatih Sulak
2 Sercan Oruç
3 Emincan Yılmaz
4 Altan Kuntay
5 Bertan Bilen
6 Giray Erdi
7 Cihan Yüksel
8 Adem KayatepePlayoff için yedek liste
9 Erkan Karacaoğlu
10 Ergün Dündar
11 Kerem Karaerkek
12 Hakan Eryargı
13 Aykut Terzi
14 Özgür Değirmenci
15 Serkan Solmazoğlu
16 Murat Bozacıoğlu2 yıl önce gönderildi # -
Gökhan selam,
Ben bu sıralamanın neye göre yapıldığını gerçekten anlamadım :) Açıklayabilir misin lütfen? Teşekkürler...
2 yıl önce gönderildi # -
2009 Sezonu - Genel Sıralama olsa gerek. Lig web sayfasında da mevcut.
2 yıl önce gönderildi # -
Tamam, kusura bakmayın. Yanlış yere -sadece ikinci dönem sonuçlarına- bakmışım da... Play-off oynayacaklara başarılar o halde...
2 yıl önce gönderildi # -
Gökhan merhaba,
1 ayı biraz geçkin bir süre önceydi sanırım, 23-27 Ekim tarihlerinde Kore Başbakanlık Kupası olduğundan, ve bu turnuvaya katılıyor olduğumdan, playoffun Ekim'in son haftasında yapılmasının uygun olmayacağını sen, Bertan ve Hüsrev'e belirtmiştim. Başka bir tarih ayarlanmayıp neden bu tarihin seçildiğini merak ediyorum. Tarihin bu şekilde ayarlanmış olmasını haksızlık olarak görüyorum ve değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Cevabınızı bekliyorum.
Sercan2 yıl önce gönderildi # -
Merhaba,
25 Ekim tarihinde düzenleneceğini duyurduğumuz Türkiye Go Ligi Play-offları, Sercan Oruç'un o tarihlerde Türkiye'yi temsilen Kore Başbakanlık Kupası'na katılacak olmasından dolayı 21-22 Kasım 2009 tarihinde yine Bursa'da düzenlenecek şekilde ertelenmiştir.
Önümüzdeki günlerde Deniz Adıbelli play-off a katılmaya hak kazanan oyuncularla iletişime geçecektir.
Bilginize.
TGL Komisyonu adına,
Bertan Bilen.2 yıl önce gönderildi # -
Merhaba,
"Şimdiden mekan belirlenmiş olup mekan, turnuva programı ve turnuva kuralları kısa süre içerisinde duyurulacaktır ." diye bir ibare kullanılmış yukarıda.Ama açıklanan herhangi bir turnuva programı ve kuralı yok, play off finalleri de yarın :))
Hele bir de kendi kafanıza göre play off final modelini değiştirmişken. Bir play off katılımcısı olarak telefonuma tarafınızdan gelen mesajı aynen yazıyorum
"Turnuva 5 kişi üzerinden yapılacaktır.Normal eşleştirme sistemi yapılacak. 6., 7. ve 8. kişilerin turnuvaya gelmediği varsayılıp 1, 2, ve 3. oyuncular ilk turda bay geçecektir. Daha sonraki turlar
normal devam edecektir."Türkiye'de düzenlenen turnuvalarda kurallar belli bir süre önceden açıklanır ve özellikle turnuva kurallarında ciddi bir değişiklik varsa bu önceden en azından "iyi niyetliymiş" gibi görünmek için açıklanabilirdi değil mi?
Böyle saçma ve önyargılı bir play of modelinin hangi zeka tarafından hangi adalet duygusu ile önerildiğini çok merak ediyorum. Bence ligin adını Ankara Go Ligi olarak değiştirin bu tip düşüncesiz ve iyi niyeti arka planda bırakan hareketler Türkiye ön adı olan bir organizasyona yakışmıyor.
2 yıl önce gönderildi # -
Playoffa katılması gereken insanlar playoff'a bir sebeple (ekonomik sebepler, vakitsizlik vs gibi) katılmamaktadır. (16 kişinin içinden 11 kişinin kendince geçerli bir mazareti varken içlerinden sadece bir tanesi sırf keyfi olarak bir organizasyona neresinden vurabilirim diye fesat bir düşünceyle katılmama kararı almıştır. )
Playoff modeli değişmemiştir. Çünkü 8 kişinin katılacağı eski playoff modeline göre eğer playoffa katılacağını belirttiği halde katılmayanlar olduğunda yapılacağı gibi maça çıkmayan oyuncu maçını hükmen kaybedecektir. Playoff 8 kişi üzerinden normal playoff usülü yapılmaktadır fakat 6. 7. ve 8. (hatta duruma bakılırsa 5. oyuncu da kendine özel sebebi(!) nedeniyle katılmayacak) oyuncular maça çıkmadığı için maçlarını hükmen kaybetmektedir. Telefonunuza gelen mesaj, modeli değişik sözlerle açıklamış olsa da aslında eski modelden farkı yoktur.
Şimdi içinde fesatlık bulunmayan birisisiyseniz ve bu sistemde bir sorun görüyorsanız yapıcı bir eleştiri yaparak bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Playoffların ertelenmesini talep edebilirsiniz örneğin. Eksik kalan oyuncuların genel sıralamada 17. sıradan başlanarak tamamlanması gerektiğini hatta 20kyu oyunculara kadar sormamız gerektiğini söyleyebilirdiniz. Fakat nedense yine zekaya gönderme yaparak içinde Fatih Sulak'ın da bulunduğu bir ekibe hakaret etmeyi tercih ettiniz.
Forumdan yaptığımız duyuruda da belirttiğimiz üzere ister komisyonda yer alarak ister çeşitli görevler alarak Türkiye Go Liginin gelişimine katkıda bulunabilir insanlar. Bu gönüllülük çağrısı uzun zamandır yapılmakta fakat TGL times dışında herhangi bir işe yardımcı olmak isteyen birisi çıkmamıştır. O kadar ki TGL'ye nerdeyse öneri bile gelmemiştir. (İsteyenleri zaten komisyona almış durumdayız.) Bu nedenle herkese kapısını açan Ligin Ankara Go Ligi adlandırılması yakışıksız bir ithamdır.
-Gökhan Yıldız
Türkiye Go Ligi - web sitesi tasarımcısıNot: (Bu komisyondan bağımsız şahsi görüşümdür.)
2 yıl önce gönderildi # -
Merhaba,
Komisyonun iletişimden sorumlu üyelerinden birisi olarak iletişimdeki gecikmenin sorumluluğunu üzerime alabilirim. Genel bir kanalda play-off kurallarını açıkla(ya)mamış olsak da katılımcıların telefonlarına Giray'ın da dediği gibi mesaj olarak gönderilmiştir kurallar. Kurallara ve play-off modeline komisyon olarak hep beraber karar verdik. Eğer bir şikayetiniz ya da öneriniz var ise de gerek komisyona gerek TGOD yk ya mail yolu ile resmi olarak bildirebilirsiniz.
TGOD YK : tgodyonetim@yahoogroups.com
TGL Komisyon : iletisim@turkiyegoligi.comTGL Komisyonu adına,
Bertan Bilen2 yıl önce gönderildi # -
Merhaba,
Play off finallerinden 1 gün öncemi yapıcak herkez bu itirazlarını :) Bu mesajda tarafıma iletileli 48 saat olmuyor. Ayrıca konu ile sorunu telefonlada tarafımla iletişim kuran komisyon üyenize 2 gün önce aktardım. çalışmaların içinde Fatih Sulak bulununca adalet yada sağduyunun artmadığını daha önceki örneklerde de gördük. Bir kere geçekleşmeyen bir organizasyona bir önyargı ile yaklaşmak ve "bazı oyuncuların katılmayacağını gerçekleşmiş gibi kabul etmek" başlı başına farklı bir modeldir. Kişiler nezaketen ya da gerçek olarak farklı nedenlerle katılamayacaklarını beyan etmiş olabilirler. Ama organizasyona baktığımızda play off a katılma hakkını elde eden birini katılıma teşvik eden bir uygulama da göremiyorum. Adı TGL olan bir organizasyonun play off u da ona yakışır olmalıdır. Kişiler katılmıyorsa kişileri sorgulamaktansa organizasyon sorumluluarı acaba katılım neden az gerçekleşiyor diye bakabilirler.
Yazdıklarınıza katıldığım tek nokta organizasyon ekibine katılmadaki isteksizlik. Ama bu ne yazıkki mevcut görev üstlenenlerin görevlerini keyfi yada eksik yapmaları için bir gerekçe değil.
2 yıl önce gönderildi #
Cevapla
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.