Böyle bir yasaklamanın ardındaki motivasyonun belirlenmesini öneren olmuş. Alınacak önlemlerin hileyi önleme adına yapılacağı apaçık ortada diye düşünüyorum.
Okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla İzmir turnuvalarında şaibeli durumlar yaşanmış. Bu konuda tedbirler alınması bekleniyor. Gelen öneriler de şaibeyi ortadan kaldıracak türden şeyler değil maalesef. İlk yorumumda uzun uzun açıkladım bunu.
Türkiyedeki turnuva kuralları Avrupa Go Federasyonu turnuva kuralları baz alınarak oluşturulmuş durumda ve bu kurallar en son 2007 yılında güncellenmiş. Güncel teknolojik gelişmeler göz önüne alındığında orada belirtilen tedbirler yetersiz kalmakta. Alınacak ek tedbirlerin eklenmesiyle birlikte kendi turnuva yönergemizi oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Bu amaçla TGOD YK tarafından Turnuva Komisyonu kurulabilir ve orada şaibeye neden olabilecek konular tek tek uzun uzun konuşulabilir, yönergenin sağlıklı bir şekilde oluşturulmasına katkı sağlayabilir.
Hileyi önlemek adına yapılacak ek masraflar ve turnuva organizasyonlarının işgücünü artıracak tedbirlerin yetersiz kalacağını ve bu süreçte farklı şaibelerin ortaya çıkacağını tekrardan belirtmek istiyorum.